120 de brasoveni au donat sange in campania “Doneaza sange! Impreuna pentru viata”, organizata cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii

11 aprilie 2017

cln-doneaza-2017-cover

120 de brasoveni au donat sange in cele doua zile ale campaniei “Doneaza sange! Impreuna pentru viata” organizata de Clinicco si Hiperdia la sediul Centrului de Transfuzii Brasov in intampinarea Zilei Mondiale a Sanatatii, care se sarbatoreste pe 7 aprilie.
Aproape 60 de litri de sange, intre care si grupe rare (AB, B si 0) au fost colectati de catre Centrul de Transfuzie Sanguina in cele doua zile de campanie de donare organizate de Spitalul de Cardiologie Clinicco impreuna cu Hiperdia.

Este a cincea editie a campaniei noastre si suntem mandri ca am reusit sa facem o traditie din donarea de sange. Ne bucuram foarte tare ca la aceasta editie am reusit sa aducem impreuna clinici private si companii brasovene, demonstrand astfel ca binele, sanatatea si nevoile pacientilor sunt puse in centrul activitatilor noastre. Speram ca de la o editie la alta, numarul celor care se alatura sa fie tot mai mare, pentru a se constitui intr-o voce puternica in a aduce in constiinta oamenilor importanta donarii permanente de sange, nu doar in cadrul campaniilor”, a declarat Mihaela Naidin, director de marketing la Clinicco Brasov.

Echipa Hiperdia Brasov este aici din nou fiindca stim cu totii cat de importanta este  fiecare donare de sange si cat de mult conteaza sa fii alaturi de cei care trec printr-un moment dificil, cu atat mai mult cu cat in Romania doneaza sange numai 1,7% din populatie, fata de o medie europeana de 7%. Ca si in editiile trecute ale campaniei „Doneaza sange! Impreuna pentru viata”, ne bucuram sa participam la aceasta cauza nobila, impreuna cu echipa Spitalului de Cardiologie Clinicco si sa multumim si pentru prezenta noilor nostri colegi in aceasta actiune: Spitalul Sf. Constantin, OncoCard, Bioclinica, Scan Expert, Regina Maria, Centrul Medical de Vest, pe care ii asteptam si la editiile viitoare. Am dori si speram, totodata, ca gestul nostru, ca profesionisti in domeniul sanatatii, acum cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii, sa fie si un impuls pentru ca tot mai multi brasoveni sa ne urmeze exemplul, fiindca ajutorul fiecaruia dintre noi poate inseamna nepretuit de mult.” a declarat Loredana Tohoneanu, Marketing Manager Hiperdia.

Spitalul Sf. Constantin se alatura anul acesta campaniei pentru donare de sange initiate de Clinicco intrucat consideram ca este foarte important ca publicul sa constientizeze cat de mare este impactul unui gest simplu, altruist, al fiecarui individ pentru salvarea vietii semenilor nostri. Nevoia de sange este foarte mare in Romania, toate institutiile medicale intampina dificultati in asigurarea necesarului pentru transfuzii. In cadrul spitalului nostru, de exemplu, se efectueaza interventii cu grad ridicat de complexitate, efectuam in mod frecvent transfuzii. Mesajul cel mai important pe care dorim sa il transmitem este ca donarea de sange trebuie sa devina un obicei, ne dorim ca toata lumea sa mearga periodic la Centrul de Transfuzii, nu doar acum cu ocazia campaniei de donare.” – Camelia Samota, director general Spitalul Sf. Constantin

Ne-am alaturat acestui proiect, impreuna cu celelalte spitale private din Brasov, in dorinta de a sustine aceasta cauza comuna si anume faptul ca zilnic mii de pacienti din spitalele din Romania au nevoie de transfuzii de sange pentru a supravietui. Daca vorbim din perspectiva clinicii noastre de oncologie, donarea de sange este vitala pentru ca tratamentele de chimioterapie si radioterapie sa se faca la timp si sa fie eficiente. Pacientul oncologic are deseori nevoie de transfuzii sanguine pentru ridicarea nivelului hemoglobinei, in caz contrar acesta poate fi in pericol sa-si piarda viata, ca urmare a anemiei.” – Dr. Bogdan Gozman, medic primar Oncologie Medicala, Sef de Sectie Oncologie Medicala, Hematologie si Radioterapie in cadrul Centrului de Diagnostic si Tratament Oncologic.

Romania se afla pe ultimul loc din Europa in ceea ce priveste numarul donatorilor de sange, conform ultimelor date furnizate de Institutul de Hematologie. Doar 1.7 la suta dintre romani sunt donatori, comparativ cu alte state din Europa, unde procentul ajunge pana la 6.8 la suta din populatie!