De mai multe ori am avut dureri in piept si tot de atatea ori treceau cu o lingurita de zahar, cu miere, cu lamaie

17 noiembrie 2015
dureri in piept

ILIES MARIA , 72 ani, Brasov

Doctorita mea, medic cardiolog, (…) mi-a spus in repetate randuri ca trebuie sa am grija, sa nu ignor durerile din piept si orice alt semn de durere

„Cu boala si medicamentele sunt obisnuita la varsta mea. Sufar de mult timp de cardiopatie ischemica, am artrita, am fost operata de hernie de disc si … multe altele. Acum insa, am ajuns la Clinicco in urgenta cu infarct miocardic si este locul unde mi s-a facut implant de stent care mi-a salvat viata.

De mai multe ori am avut dureri in piept, si tot de atatea ori treceau cu o lingurita de zahar, cu miere, cu lamaie. Doctorita mea, medic cardiolog, la care mergeam mereu la control mi-a spus in repetate randuri ca trebuie sa am grija, sa nu ignor durerile din piept si orice alt semn de durere, si ca in astfel de cazuri trebuie sa sun neaparat la 112 pentru ca, oricand pot apare situatii care sa-mi puna viata in pericol.

Si sambata, inevitabilul s-a produs. Dupa doua randuri de dureri in piept la care am rezistat a venit pe la 3 noaptea ce-a de-a treia care a fost cea mai rea dintre toate, incat nu am mai putut rezista de durere. Eram cu baiatul acasa, si de urgenta a chemat salvarea.

Cadrele medicale, asistentele, infirmierele se purtau cu atata grija si cu atat de mult respect incat mi-am spus „cred ca voi muri”

Am ajuns la Spitalul Judetean, acolo medicul de garda dupa ce mi-a facut toate investigatiile m-a trimis de urgenta la Clinicco. Aici am fost dusa in sala de operatie, unde mi s-a implantat un stent si viata mea a continuat cu doua zile la terapie intensiva dupa care totul a fost bine.

Am fost dusa in salon, insa cadrele medicale, asistentele, infirmierele se purtau cu atata grija si cu atat de mult respect incat mi-am spus „cred ca voi muri, de aceea se poarta toata lumea asa frumos cu mine”, dupa care cand am inceput sa-mi revin mai bine, am constatat ca asa se purtau cu toti pacientii, atenti, politicosi, respectuosi  si m-am linistit. Multumesc tuturor pentru tot ce au facut pentru mine.

Pericolul a trecut, sunt bine si ma pregatesc sa ma intorc acasa. Am doi copii si trei nepoti pe care abia astept sa-i vad. Trebuie insa acum sa incerc sa ma mai multa grija de mine si sa fiu atenta la fiecare semnal pe care-l primesc de la corpul meu. Mai putin efort si mai multa atentie pentru sufletul meu.”