Endoprotezare aortica, toracica, abdominala

Endoprotezare de aorta abdominala, cu singurul sistem revolutionar care sigileaza sacul anevrismului

Ce este endoprotezarea aortica, toracica sau abdominala?

Endoprotezarea este o procedura miniminvaziva ce consta in introducerea unui tub din material sintetic (endograft) in interiorul anevrismului, cu ajutorul unor sarme care patrund in organism prin niste mici incizii facute la nivel inghinal pe calea arterei femurale. Tratamentul endovascular (endoprotezarea aortica) al anevrismelor de aorta descendenta toracica si abdominala este o alternativa minim invaziva comparativ cu varianta chirurgicala de tratament.

In ce consta tratamentul endovascular?

Procedura se efectueaza prin colaborarea dintre cardiologul interventionist si chirurgul cardiovascular; aceasta se practica sub anestezie generala sau regionala.

Proteza endovasculara (endograft, graft endovascular) este un tub de tesatura intarita cu arcuri metalice la exterior, ce are diametrul aortei normale.

Printr-o mica incizie la nivelul radacinii coapsei, endograftul pliat este avansat sub control radioscopic cu ajutorul unui ghid prin artera femurala in interiorul aortei dilatate si apoi, cu ajutorul unor dispozitive speciale, proteza este destinsa si fixata, acoperand anevrismul in intregime.

Astfel, sangele va circula in interiorul endograftului, reducand presiunea de la nivelul peretilor aortici, determinand in timp reducerea dimensiunilor anevrismului si scaderea riscului de ruptura aortica.

Datorita anatomiei aortei si caracteristicilor endograftului, nu toate anevrismele de aorta sunt pretabile la un astfel de tratament.

Avantajele interventiei endovasculare

Prin terapia endovasculara a anevrismelor de aorta, incidenta complicatiilor majore perioperatorii este diminuata, iar durata de spitalizare si perioada de recuperare sunt mai scurte.

    Află costurile acestei proceduri

    Sau contactează-ne tu la numărul: 0268 401 203

    Descarca