14 ianuarie 2020 / Autor: clinicco / 0 comentarii

Activitatea fizica regulata reprezinta cea mai buna ”investitie” pentru o inima sanatoasa, contribuind la scaderea greutatii si reducerea stresului, crescand buna dispozitie, imbunatatind valorile tensiunii arteriale, ale colesterolului si ale glicemiei, reducand astfel riscul instalarii afectiunilor cardiovasculare.

16 septembrie 2019 / Autor: clinicco / 0 comentarii
2 iulie 2019 / Autor: clinicco / 0 comentarii

Diabetul este o boală metabolică dar, în același timp, este și un factor major de risc cardiovascular. Practic, riscul unui pacient cu diabet de a face o boală cardiovasculară este de două, până la patru ori mai mare comparativ cu populația care nu suferă de această afecțiune. De asemenea, și riscul de mortalitate din cauze cardiovasculare este mult mai mare în cazul acestor pacienți. Ce poate face o persoană care a fost diagnosticată cu diabet pentru a reduce riscul de apariție a bolilor cardiovasculare, aflați din interviul cu doamna doctor Ioana Pop, medic primar cardiolog în cadrul Clinicco Brașov.

9 ianuarie 2019 / Autor: clinicco / 0 comentarii

Recuperarea medicală cardiovasculară este un program profesional, avizat medical, individualizat, ce are ca scop ameliorarea condiției fizice și psihice a bolnavului, ducând la creșterea ratei de supraviețuire. Se adresează persoanelor cu patologie cardiovasculară și mai ales celor care au suferit o intervenție chirurgicală cardiovasculară.