Intervenție complexă de chirurgie cardiovasculară cu bypass aortocoronarian și trombendarterectomie

4 octombrie 2021

Simptomele pacientei suferind de boala aterosclerotică

Pacientă în vârsta de 75 de ani s-a internat în clinica noastră acuzând fatigabilitate marcată progresivă în ultimele luni și jenă precordială la efort, în vederea efectuării unei coronarografii.

Diagnosticul bolii aterosclerotice

Aceasta diagnostichează prezența unor leziuni stenozante aterosclerotice la nivelul coronarelor (depuneri în interiorul vaselor care irigă inima) de diferite grade. Unele care prezintă risc mai mic dar și unele care îi pot pune viața în pericol. În acest context, în urma evaluării variantelor optime de tratament de către echipa, se stabilește că opțiunea cea mai potrivită pentru pacientă este tratamentul chirurgical de revascularizare miocardică.
În cadrul investigațiilor efectuate în cadrul bilanțului preoperator echipa noastră a descoperit și o stenoză severă a arterei carotide interne stângi, situație nu de puține ori întâlnită, pentru că boala aterosclerotică este o afecțiune a vaselor din întregul organism.

Tratamentul bolii aterosclerotice și a leziunilor stenozante

Întrucât ambele afecțiuni ar fi prezentat riscuri majore dacă ar fi fost tratate într-un timp ulterior, cele doua intervenții au avut loc în același timp :

Testimonialul pacientului

Operația a decurs fără probleme, pacienta se simte bine și a ținut sa ne spună câteva cuvinte.
“După o perioada epuizantă în care un membru din familia mea s-a îmbolnăvit și am avut grijă de el, cred ca am obosit și eu.
Problemele mele de sănătate au început cu câteva luni în urmă. Simptomele s-au înrăutățit de-a lungul săptămânilor. Simțeam un puls din ce în ce mai scăzut, oboseam foarte des și amețeam. Nu se întâmpla doar la efort. Aproape ca nu mai puteam merge pe strada.
Nu am simțit absolut nimic în timpul intervenției. Acum mă simt mult mai bine. Am putut să mă ridic și să mă deplasez singură fără probleme. Mă voi externă peste câteva zile și sunt fericită să îmi văd copiii și nepoții.
Sunt foarte mulțumită de Clinicco. Fetele de aici au fost foarte drăguțe. Am găsit curățenie, ordine și mai ales oameni inimoși.”

Solicită o programare

Sau contactează-ne tu la numărul: 0268 445 544