Pastila de sanatate. Riscurile anesteziei au scazut considerabil in ultimii zece ani

26 aprilie 2016

Riscurile anesteziei au scazut semnificativ datorita progreselor foarte mari care s-au facut in ultimul deceniu in acest domeniu.

De aceea, teama de anestezie ar trebui sa dispara incet, incet. In privinta cardiacilor, procedeele medicale la care acestia pot fi supusi sunt de mai multe feluri, iar pacientii au dreptul de a refuza anestezia daca interventia la care urmeaza sa fie supusi permite acest lucru.

Teama de anestezie, in special cea de anestezie generala este foarte frecventa la nivelul populatiei. Multi dintre pacienti au o idee preconceputa si isi pun intrebarea daca se mai trezesc dupa anestezie.

In ultimul deceniu progresele anesteziei si terapiei intensive sunt foarte mari iar Romania s-a aliniat acestor progrese. O spun cu mana pe inima ca si in Romania se face anestezie si terapie intensiva la nivel european. In privinta riscurilor anesteziei, ele exista in special in cazul anesteziei generale dar s-a incercat pe cat posibil sa fie minimalizate.

Pacientii trebuie sa stie ca au anumite drepturi. 

In functie de interventia chirurgicala la care este supus, pacientul poate refuza tipul de anestezie care i se propune. De exemplu pentru o fractura, sa spunem o fractura la nivelul membrelor inferioare, daca pacientului i se propune anestezie regionala la nivelul coloanei vertebrale si lui ii este teama si vrea sa o refuze, el are dreptul sa o faca, iar medicul anestezist poate face anestezie generala. Dar daca este supus unei interventii pe cord deschis si pacientul refuza anestezia generala si vrea o anestezie locala, spre exemplu, acest  lucru nu este posibil.” a declarat Dr. Cristian Stanescu, medic primar ATI, Spitalul de cardiologie Clinicco Brasov.

    Află costurile acestei proceduri

    Sau contactează-ne tu la numărul: 0268 401 203

    1 comentariu
    1. […] Pentru detalii referitoare la riscurile anesteziei va invitam sa accesati acest link. […]