Reteta de vineri. Placinta de cartofi cu spanac

4 martie 2016

placinta de cartofi cu spanac

Intotdeauna sfatuim pacientii pentru un stil de viata sanatos, atat in privinta alimentatiei cat si a miscarii sau renuntarii la fumat. Prin rubrica Reteta de vineri , ne propunem sa ne implicam dincolo de sfaturi, sa va ajutam cu idei practice in bucatarie, sa aratam ca a manca sanatos nu inseamna nicidecum a renunta la mancarea gustoasa. In acest sens, ne dorim sa atragem alaturi de noi oameni buni si pasionati de bucatarie, care sa ne ajute cu idei de retete. Astazi, o reteta marca Ce stie Ina sa faca.

Nu stiu cum a fost pentru voi, dar pentru mine anul acesta paginile calendarului au zburat cu viteza sunetului. Odata era iarna, chiar daca mai mult in calendar, odata s-a facut primavara. Mai usor decat in calendar, am simtit venirea generoasa a primaverii in piata. Trecerea de la ternul visiniu al sfeclei si galbenul usor stafidit al merelor romanesti, la viul verde mi-a fredonat in urechi cantecul unui alt Tudor drag mie :

 “Degeaba vine primavara,

   Atata iarna e in noi,

   Ca martie se poate duce,

   Cu toti cocorii inapoi ” (Antiprimavara  Adrian Paunescu)

Reducand versurile lui Paunescu la “zona farfuriei”, cum imi place sa o numesc, m-am gandit asa … iarna e in noi draguta, ca-n toate aceste luni in care natura nu e asa de generoasa cu trupurile noastre ne umplem de ea si de lipsa primaverii, dar de ce sa plece martie?!? Las’ ca ca-i luam noi vestitorii verzi din piata si ii asezam cu dragoste in farfuriile noastre insetate de sanatate, si cand trupul va simti miracolul si mintea isi va deschide aripile… si-atunci sa vezi cat de tare ii vom pretui lui martie cocorii!

Mai in gluma mai in serios, mai mult sau mai putin liric, va invit sa pasiti cu inima deschisa in piata sa va bucurati ochii de verdele ei crud, sa va umpleti cosurile de el si sa-l luati cu voi acasa.

Va venim in intampinare azi cu o reteta plina de viata si gust, pe cat de usor de facut pe atat de savuroasa.

Placinta cu cartof si spanac

Ingrediente necesare

Mod de preparare 

Cartofii se spala si se pun la copt, timp in care pregatim restul ingredientelor. Spanacul se spala si se toaca marunt si se aseaza cu drag intr-un bol. Tofu se rade pe razatoarea mica si se adauga peste spanac. Urmeaza legumele deshiratate, sarea si smantana de ovaz. Cand cartofii s-au copt ii curatam de coaja si ii pasam grosier cu furculita dupa care ii adaugam in bolul cu minuni. Amestecam usor ingredientele pana la omogenizare si transferam totul intr-un vas de jena. Nu este necesar sa tapetam tava.

Placinta sta la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pret de 30 de minute. Se poate servi rece sau fierbinte cu sos de rosii proaspete ci usturoi sau cu salate de sezon.

Ce stie Ina sa faca

Sa va fie pofta de sanatate!

Cu drag, Ina de la Ce Stie Ina Sa Faca

Ma gasiti pe CeStieInaSaFaca.com sau pe pagina de Facebook.