Povestea unui pacient care a fost tratat în cadrul spitalului nostru, #FărăSuperficialitate, #FărăOrgolii, #ÎnEchipă

16 octombrie 2020

Pe lângă pregătire, dedicare, aparatură performantă, există un ingredient important în reușita tratamentului unui pacient: munca în echipă. Colaborarea în echipă presupune să aducem la un loc toți profesioniștii de care avem nevoie, indiferent dacă aceștia ne sunt colegi la Clinicco sau în alte spitale, pentru a oferi pacientului cea mai bună soluție medicală. Iată povestea unui pacient care a fost tratat în cadrul spitalului nostru, #FărăSuperficialitate, #FărăOrgolii, #ÎnEchipă.

Pacientul în vârstă de 56 ani, fără antecedente medicale, sportiv, în timp ce se deplasa pe stradă a călcat pe o denivelare, s-a dezechilibrat și încercând să își redreseze poziția a simțit o durere în spațiul popliteu (în spatele genunchiului).

S-a tratat la domiciliu cu antiinflamatoare dar simptomatologia nu s-a atenuat.

La circa 10 zile de la incident se prezintă la CLINICCO Ortopedie. Este consultat de către domnul doctor Loghinescu care constată, în urma examenului clinic și paraclinic, că nu este o problemă ortopedică.
Ortopedul trimite pacientul la CLINICCO Cardiologie, unde doamna doctor Pop efectuează un Doppler de vase periferice și constată prezența unui tromb vechi constituit recomandându-i pacientului consult de chirurgie vasculară de urgență. Doamna doctor Ciobanu consultă pacientul și pune indicația de operație de urgență, by-pass femuro-popliteu, fără această operație existând riscul ca pacientul să își piardă membrul inferior. Se internează pacientul de urgență, se recoltează analize, se fac investigațiile necesare pentru intervenție.
La sosirea rezultatelor se constată leucocite mult crescute, peste limita admisă, și se pune diagnosticul de leucemie acută, trombul fiind una din complicațiile leucemiei acute miledoite.
Am luat legătura telefonic cu un medic hematolog, dna. Dr. Mihaela Lăzăroiu, iar în urma consultării cu dumneaei, am decis efectuarea intervenției de revascularizare a membrului inferior, cu toate riscurile pe care aceasta le presupune, pentru a salva piciorul și începerea, imediat după, a chimioterapiei pentru leucemie.
Pe toată durata spitalizării la CLINICCO, am condus tratamentul pacientului consultându-ne cu Dr. Lăzăroiu în fiecare zi pentru a alege varianta optimă pentru pacient. Între timp, medicul hematolog a luat legătura cu Institutul de Hematologie Fundeni, secția Leucemii acute, care a răspuns prompt și cu profesionalism!
Mulțumim doamnei Dr. Camelia Stancioaia care a preluat pacientul la Institutul Fundeni!
Mulțumim doamnei Dr. Mihaela Lăzăroiu, MedLife.
Starea pacientului în prezent este bună!