Unicul spital din România în care insuficiență cardiacă medie sau avansată poate fi tratată cu eficiență prin terapia CCM

17 noiembrie 2021

Despre insuficienta cardiaca

Insuficiența cardiacă este una dintre principalele cauze de deces în România, aceasta afectează în prezent milioane de oameni și are o mortalitate, la 5 ani de la diagnosticare, mai mare de 50%, superioară multor tipuri de cancer. Din diverse motive pacienții cu această afecțiune nu sunt conștienți de gravitatea bolii, confundând adesea lipsa sau ameliorarea simptomelor cu vindecarea și neluînd în considerare că, la fel precum un cancer, insuficiența cardiacă este o boală evolutivă.

Evolutia insuficientei cardiace in absenta unui tratament

Pacienţii cu insuficienţă cardiacă au două mari modalităţi de evoluţie nefavorabilă. Una dintre ele este moartea subită. Cealaltă este insuficienţa cardiacă refractară adică degradarea treptată în pofida tuturor măsurilor terapeutice luate, a performanţei cardiace. Dacă pentru moartea subită avem o armă absolut redutabilă şi anume defibrilatorul cardiac acesta implantându-se în acest moment la pacienţii cu indicaţie, pentru cealaltă latură de evoluţie nefavorabilă, după cum spuneam, resursele sunt relativ limitate.
Deși s-au făcut pași importanți în tratamentul insuficienței cardiace, soluția eficientă a lipsit până acum.

Cui se adreseaza implantul CCM?

Terapia de Modulare a Contractilităţii Cardiace se adresează tuturor pacienților cu o putere de pompă a inimii (fracție de ejecție) cuprinsă între 25 și 45%, pacienți aflându-se într-o zona dificilă din pricina absenței de tratament medicamentos pentru ei.

Tratamentul insuficientei cardiace : procedura CCM si rezultatele ei

Procedura de implant decurge similar cu implantul unui stimulator cardiac. Este o procedură foarte simplă pentru pacient. Se implantează pe partea dreaptă cu o incizie de câţiva centimetri, cu sonde de stimulator cardiac care ajung până la nivelul inimii.
Pacienții care au fost tratați cu succes la Clinicco Brașov se pot bucura de rezultate concrete atât în ceea ce privește puterea de pompă a inimii cât și îmbunătățirea imediată a simptomelor.

Solicită o programare

Sau contactează-ne tu la numărul: 0268 445 544